Яценюк: Ми залишаємося на Майдані

Субота, 15 лютого 2014, 10:43

Рада ВО "Майдан" ухвалила рішення щодо подальшого перебування на Майдані.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи можливість звільнення протестувальниками адмінбудівель, Яценюк наголосив: "Основне – що зараз звільнені всі люди".

"Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані", - заявив він, коментуючи заяву прокурора Києва про звільнення затриманих активістів у випадку, якщо протестувальники звільнять "не просто всі приміщення, а й весь Майдан".

За словами Яценюка, що стосується інших приміщень, окрім названих, "рада ВО "Майдан" із цього приводу прийняла рішення, і ми будемо бачити, як будуть виконуватися в першу чергу рішення влади".

Як відомо, раніше  нардеп  від Батьківщини Сергій Соболєв заявив, що опозиція готова звільнити вулицю Грушевського й будівлю Київради.  Соболєв наголосив, що рішення щодо компромісу було прийнято Майданом колективно.

12 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА. 

Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Прокурор нагадав, що 17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

У свою чергу у ГО Майдан заявили, що заяви прокурора "суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування