У Захарченка ще не знають, як реагуватимуть на нову хвилю протестів Євромайдану

Субота, 15 лютого 2014, 16:13

У міліції не знають, що робитимуть 17 лютого, у разі якщо зірвуться домовленості між владою та Майданом і центральні вулиці Києва та захоплені будівлі не будуть розблоковані протестувальниками

Це випливає зі слів речниці київського управління внутрішніх справ Ольги Білик, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це питання буде обговорюватися, будуть шукати якийсь вихід. Ще в нас не було аналогічних ситуацій. Будуть вестися переговори, будуть розмовляти і там вже по ситуації приймати якісь рішення", – зазначила Білик.

Як відомо, раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Рада ВО "Майдан" ухвалила рішення щодо подальшого перебування на Майдані.

"Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані", -  заявив Яценюк.

Окрім того нардеп  від Батьківщини Сергій Соболєв заявив, що опозиція готова звільнити вулицю Грушевського й будівлю Київради.  Соболєв наголосив, що рішення щодо компромісу було прийнято Майданом колективно.

12 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА. 

Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Прокурор нагадав, що 17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

У свою чергу у ГО Майдан заявили, що заяви прокурора "суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування