Досі ув’язненими лишаються мінімум чотири активісти – форум Євромайданів

Субота, 15 лютого 2014, 18:42

У СІЗО досі перебувають мінімум чотири активісти Євромайдану.

Про це на другому Всеукраїнському форумі Євромайданів заявили представники Громадської ради Майдану, повідомляє УНІАН.

"Незважаючи на запевнення Генерального прокурора Віктора Пшонки про те, що всі затримані та заарештовані активісти звільнені, у СІЗО перебувають на даний час, як мінімум, ще чотири особи: Сергій Александров, Максим Головін, Олександр Македонський, Тимофій Підлісний", - заявили активісти.

Як відомо, 14 лютого Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що у слідчих ізоляторах немає жодного активіста, які були затримана під час проведення масових акцій в Києві та інших регіонах впродовж січня.

Разом з тим Пшонка заявив, що у разі виконання протестувальниками умов закону про амністію до 17 лютого усі кримінальні справи стосовно затриманих буде закрито впродовж місяця.

13 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий озвучив перелік вулиць і будівель столиці, які мали бути звільнені протестувальниками до 17 лютого для набуття чинності січневим законом про так звану "амністію" і звільнення від карної відповідальності підозрюваних ув участі й організації масових заворушень у Києві.

За його словами, йдеться про розблокування 9 вулиць центральної частини Києва (Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Владимирський узвіз, Прорізна, Заньковецкої та Майдан Незалежності) і демонтування 19 барикад, які там споруджені. Обов'язковою умовою є й звільнення будівлі КМДА.

У Штабі національного спротиву заяву прокурора назвали провокацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування