Суд зобов'язав Кличка розповісти про заслуги перед Німеччиною

Субота, 15 лютого 2014, 22:39

Полтавський окружний адмінсуд зобов’язав лідера УДАРу Віталія Кличка надати інформацію щодо підстав отримання ним ордену "За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина"

Відповідну постанову суд виніс 13 лютого, повідомляє видання "Закон і Бізнес".

13 січня депутат Зіньківської міськради від фракції ВО "Батьківщина" Сергій Сало направив запит до Віталія Кличка з проханням повідомити, за які саме заслуги той став кавалером ордену іноземної державної нагороди, а саме – ордену "За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина", зазначає видання.

17 січня Кличко офіційно відмовився надавати таку інформацію.

"Проаналізувавши зміст інформації, яка запитувалась позивачем, положення чинного законодавства, правову позицію Конституційного Суду, викладену у рішенні від 20 січня 2012, а також взявши до уваги Резолюцію ПАРЄ від 25 грудня 2008 року Полтавський окружний адмінсуд дійшов висновку, що така інформація становить суспільний інтерес та повинна надаватись запитувачам інформації в порядку, встановленому законом", - йдеться у повідомленні.

 
 
 

Як відомо, видання "Закон і Бізнес" контролюється самим першим заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим.

У виданні неодноразово публікувалися повідомлення щодо Віталія Кличка та судових розглядів щодо нього. Зокрема у виданні було опубліковано ухвалу Окружного адмінсуду Києва про зобов’язання Кличка відповісти, чи має він право на проживання у США та Німеччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування