В ЄС закликали негайно закрити усі судові справи проти Майдану

Неділя, 16 лютого 2014, 16:44

Українську владу закликали негайно закрити всі судові справи проти активістів Майдану.

Про це заявила Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

Ештон висловила задоволення тим, що за останні дні "майже всі активісти Майдану" були звільнені.

"Закликаю українську владу закрити всі судові справи, в тому числі всі домашні арешти. Очікую, що такі заходи будуть вжиті негайно для того, щоб спростити політичний діалог у парламенті наступного тижня", - зазначила представник ЄС.

Разом з тим Ештон привітала той факт, що за останні кілька діб були зроблені "деякі важливі кроки для деескалації ситуації в Україні, які сприяють виходу з нинішньої політичної кризи".

Також представник ЄС наголосила, що звільнення КМДА та інших адмінбудівель по всій країні - "важливі кроки".

 

У свою чергу голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також привітав звільнення активістів в Україні та звільнення адмінбудівель. За його словами, це "важливий крок" на шляху до пошуку виходу з політичної кризи в Україні.

 

Як відомо, зранку 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг.

Перед цим нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого усі формальні умови "закону про амністію" Євромайданом виконані. 

Наразі активісти Майдану вимагають від Генпрокурора проголошення заяви про закриття усіх кримінальних справ проти раніше затриманих активістів. Якщо цього не станеться найближчим часом, вони мають намір знову зайняти приміщення КМДА та інших будівель.

Станом на 18:00 більше 3х годин лідери опозиції Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок разом з кількома народними депутатами перебувають на вул.Різницький у Генпрокурора Віктора Пшонки, від якого вимагають оприлюднити заяву про декриміналізацію протестувальників.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...