Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ґрунт для референдуму готують у Харкові декілька організацій

Понеділок, 17 лютого 2014, 14:28

У Харкові 5 громадських організацій збираються ініціювати проведення всеукраїнського референдуму, на який винесуть 5 питань для виходу країни з кризи.

Про це заявила на прес-конференції віце-президент міської громадської організації інвалідів "Креавіта" Олена Шингарьова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ініціюємо проведення всеукраїнського референдуму про те, щоб були проведені необхідні зміни в Конституцію й закони. Це зміни, які давно назріли і які стабілізують роботу всіх гілок державної влади", - сказала вона.

За словами Шингарьової, на референдум пропонується винести 5 питань:

- повне скасування депутатської недоторканності;

- проведення виборів народних депутатів і депутатів місцевих рад винятково за мажоритарною системою в одномандатних виборчих округах;

- право громадян визначати форму державного правління на всеукраїнському референдумі;

- право громадян на місцевому референдумі висловлювати недовіру й достроково припиняти повноваження голів місцевих держадміністрацій та керівників органів місцевого самоврядування всіх рівнів;

- право громадян на всеукраїнському референдумі висловлювати недовіру Верховній Раді та Кабінету міністрів.

"Це ті питання, про які говорять у кожній родині, це ті питання, про які говорять на роботі й у соціальних мережах. Це ті питання, без вирішення яких неможливо вивести країну з тривалої політичної кризи", - заявила Шингарьова.

"Ухвалення на всеукраїнському референдумі рішень із цих питань дозволить внести політичну й економічну стабільність у життя нашого суспільства й дасть можливість Україні йти шляхом розвитку", - стверджує вона.

За словами віце-президента харківської організації інвалідів "Креавіта", час і місце проведення зборів громадян, на яких буде створена ініціативна група для збору підписів за проведення референдуму, ще не визначені. Але ініціатори референдуму заявляють про намір провести їх "якнайшвидше".

"Я гадаю, ми ще подивимося, як відреагують інші регіони України", - зазначив член громадської організації ветеранів Афганістану Микола Овчаренко, який також брав участь у прес-конференції.

Днями президент Віктор Янукович заявив, що не перешкоджатиме проведенню референдуму "з найбільш болючих питань, які хвилюють український народ".

"Я не можу сьогодні за законом заборонити це, коли люди почнуть гуртуватися навколо цих питань і створювати ініціативні групи, збирати підписи", - сказав він в інтерв'ю.

У січні мер Харкова Геннадій Кернес виступив за референдум із питань про скасування депутатської недоторканності, скорочення числа парламентарів і надання виборцям права відкликати депутатів усіх рівнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування