Арбузов каже про "радикалів", ганьбу і спробу захопити владу

Середа, 19 лютого 2014, 09:15

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра Сергій Арбузов звинуватив "радикально налаштовані сили" у кривавому розвитку подій і спробі захоплення влади.

"Ще 48 годин тому я, як і більшість українців, вважав, що Україна почала виходити з політичної кризи. Кожен із нас робив усе від нього залежне, щоб політичний конфлікт перейшов у стадію конструктивного діалогу", - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну.

Арбузов заявив, що "влада пішла на компроміс".

"Скасовано закони, які викликали широку дискусію у суспільстві, ухвалено закон про амністію, прокуратура та міліція почали закривати справи, ми виконали вимоги цього документу достроково: всі, кого стосувався закон про амністію, було звільнено (з-під варти, не від покарання - ред.). Здавалося, що і протестувальники зрозуміли необхідність цивілізованого виходу з кризи. Вони звільняли адміністративні будинки", - зазначив чиновник.

"Але, на жаль, учора радикально налаштовані демонстранти спровокували безлад у центрі столиці", - заявив в.о. прем’єра.

"Це неприпустимо, щоб, заявляючи про європейські цінності та бажання вивести країну на якісно новий рівень розвитку, жертвувати людським життям, нищити майно держави та простих громадян, палити їхні автомобілі та домівки, ганьбити країну в очах світової спільноти, іноземних інвесторів та торговельних партнерів і цим заганяти економіку в прірву", - обурився Арбузов.  

"Суспільство обурене. Воно чекало на цивілізоване вирішення наболілих питань у стінах парламенту, а не на вулицях, із застосуванням сили. І громадяни України, і влада, і світова спільнота гостро засуджують насилля та агресію", - стверджує він.

За словами Арбузова, "це – не прояв демократії та громадської позиції людей, це маніпулювання свідомістю громадян та спроба силового захоплення влади".

"У жодній країні такі методи не призводили до вирішення конфлікту. А от призвести до біди можуть", - заявив в.о прем’єра.

"Мені прикро і страшно, що вчорашні безпорядки призвели до людських втрат", - сказав він і висловив співчуття сім’ям загиблих.

"Уряд зробить усе можливе для надання своєчасної медичної допомоги усім постраждалим під час безпорядків, виділення необхідної допомоги сім’ям загиблих правоохоронців, які виконували свої обов’язки", - заявив Арбузов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування