Чернігівська міліція пообіцяла мітингувальникам забрати місцевий Беркут з Києва

Середа, 19 лютого 2014, 21:14

У середу ввечері близько 2,5 тисяч мітингувальників зібралися на віче в центрі Чернігова.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, станом на 18:00 у центрі міста зібралися близько чотирьох сотень протестувальників, до 19:15 їх кількість виросла до 2,5 тисяч. 

 Фото з Twitter @mikekomar

Мітингувальники скандували "Ганьба!" та "Зека геть!" та вимагають зустрічі начальником міліції області Олександром Михайликом, пише ПіК.

Михайлик вийшов мітингувальників. Представники ініціативної групи зачитали та передали йому резолюцію.

 

Представник МВС пообіцяв, що буде клопотати перед вищим керівництвом, щоб повернути підрозділ чернігівського "Беркуту" назад до Чернігова.

Михайлик повернувся до будівлі УМВС, але учасники мітингу не погоджуються розходитися, вигукуючи "Стоїмо!". Активісти вимагають повернення "Беркута" негайно і пригрозили заблокувати міліціонерів у будівлі.

Перед протестувальниками вишикувалося близько двадцяти міліціонерів у бронежилетах, значна кількість силовиків знаходяться всередині будівлі.

Близько 20:15 у приміщення до Михайлика на перемовини пішла делегація з чотирьох осіб, в тому числі громадський діяч Вадим Антошин та депутат обласної ради Сергій Журман.

Переговорникам Михайлик пообіцяв, що траса Київ-Чернігів блокуватися не буде, жоден чернігівський міліціонер не буде відправлений до Києва, а 20 лютого Михайлик буде зв’язуватися з керівництвом, щоб чернігівський "Беркут" повернувся з Києва.

Водночас, молоді люди у масках, які залишилися під будівлею УМВС, вимагають негайного підписання Михайликом наказу про повернення чернігівського "Беркуту".

Організатори мітингу, зокрема, Вадим Антошин, Олег Русін та В’ячеслав Лебідь закликали чернігівців йти від будівлі УМВС на Красну площу або додому. Однак найбільш радикально налаштовані заявили, що не збираються йти.

О 21:00 під будівлею УМВС залишилашалось близько 150 людей, поступово мітингувальники розходились.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News