Рада в п'ятницю розгляне питання про Конституцію і відповідальність Пшонки - Соболєв

Четвер, 20 лютого 2014, 23:32

Верховна Рада на засіданні в п'ятницю має намір розглянути питання "про відновлення конституційного ладу" і відповідальність генпрокурора Віктора Пшонки.

Про це повідомив народний депутат, член фракції " Батьківщина" Сергій Соболєв, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми плануємо поставити питання про відновлення конституційного ладу, тобто, це не буде питання, як хтось думає , повернення до Конституції 2004 року. Це буде констатація, що 4 роки країна жила поза Конституцією", - сказав він журналістам у четвер в парламенті.

Соболєв зазначив, що якщо спікер Рибак не підпише постанову, прийняту депутатами в четвер увечері, парламентарії розглянуть питання відповідальності голови Верховної Ради.

"Якщо до ранку (п'ятниці, 21 лютого - ред.) Пшонка не зробить висновків щодо побиття журналістів, смертей, тортур, то буде, я переконаний, поставлено питання відповідальності генерального прокурора", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, наскільки реально буде зібрати в парламенті 226 голосів (необхідну кількість частка прийняття рішення), Соболєв сказав: "Завтра , сказали, в повному складі буде фракція Партії регіонів. У них збір о 10.00 ранку, сподіваємося, Рибак сяде в своє крісло ... я сподіваюся , завтра буде продовжено засідання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування