Активісти таки відпустили ВВ-шників, затриманих в Жовтневому палаці

П'ятниця, 21 лютого 2014, 01:23

Протестувальники після години сварок відпустили бійців внутрішніх військ, яких було затримано в четвер мітингувальниками в Жовтневому палаці.

Перед цим автобус з бійцями, який намагалися вивезти опозиційні депутати, не міг виїхати через протестуючих. Перед автобусом на вулиці Богдана Хмельницького стало декілька десятків активістів, розбили лобове та бокові скла.

ВВ-шники ховалися всередині салону. З активістами намагалися домовитися Петро Порошенко, Сергій Пашинський, Ігор Швайка та інші опозиційні депутати, але протестувальники відмовлялися їх слухати.

Аргумент мітингувальників полягав в тому, що десятки активістів зараз знаходиться за гратами і їх ніхто не відпускає. Обурювалися в тому числі й тим, що рішення відпускати ВВ-шників ухвалили не порадившись, а вдень, коли люди гинули під кулями, депутатів не було.

Частина мітингувальників наголошувала ж на тому, що "силовикам" все-таки варто дати виїхати, щоб показати приклад іншим бійцям, які ще сумніваються, чи варто ставати на бік активістів. Ще один з аргументів - якщо завдати шкоди цим бійцям, які здалися в полон, більше ніхто із силовиків здаватись не будуть. 

Після години суперечок між обома таборами протестуючих, частина активістів разом з депутатами створили живий коридор, завдяки якому бійцям вдалося вийти з автобусу і залишити наметове містечко.

За словами журналіста "Громадського ТВ" Дмитра Гнапа, приблизний рік більшості бійців ВВ - 18-20 років.  

Як відомо, в четвер протестувальники "відбили" Жовтневий палац, в якому знаходилося близько 20 солдатів строкової служби внутрішніх військ МВС. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування