В Криму відділення не обговорювали, але хочуть розширення

П'ятниця, 21 лютого 2014, 13:59

У ході засідання фракції "Регіони Криму" у Верховній Раді Криму не обговорювалося питань, пов'язаних з відділенням Криму від України .

Про це повідомив депутат фракції, віце-прем'єр уряду Криму Рустам Теміргалієв журналістам у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

"Ніяких гучних заяв не було, обговорювалися виключно внутрішні питання. Було невдоволення депутатів фракції з приводу подій, які відбувалися в Києві, зокрема, через загибель кримчан. Питань сепаратизму, відділення Криму від України не обговорювалося взагалі в принципі. Жодного виступаючого депутата на цю тему не було. Це все виключно домисли" , - повідомив він.

Також Теміргаліев сказав, що на засіданні фракції обговорювалися питання про розширення повноважень автономії в рамках реформування Конституції.

"У ході засідання була ключова вимога про те, що в рамках конституційного процесу в Україні, який розпочався, необхідно відстоювати інтереси і повноваження автономної республіки Крим у частині збільшення економічних повноважень", - сказав він.

Депутат також повідомив, що ніяких вимог від депутатів до президента України, зокрема про силові дії, не було.

Також, за його словами, не обговорювалося питання про участь кримських депутатів зборах у Харкові.

Раніше повідомлялося, що на засіданні спікер парламенту автономії Володимир Константинов мав розповісти про свою робочу поїздку до Москви.

Константинов перебував у Росії кілька днів.

Під самою будівлею активісти ЄвроМайдан-Крим намагались провести акцію протесту проти закликів окремих депутатів ВР АРК щодо можливості винесення на сесію питання виходу Криму із складу України.

Про цю реальну спробу й можливість це зробити підтвердили й опозиційні депутати парламенту Леонід Пилунський і Рефат Чубаров.

У той же час на сцені Майдану виступив один із координаторів "ЄвроМайдан-Крим" Сергій Ковальський, котрий проінформував українців про проведення акції активістами біля стін кримського парламенту та зачитав заяву до депутатів Криму щодо кримінальної відповідальності у разі їхнього особистого голосування за прийняття незаконних рішень.

Водночас на площу прийшли "тітушки", які напали на активістів, повідомив Українській правді активіст Євромайдан-Крим Ісмаїл Ісмаїлов.

"Коли ми підійшли, стояла група тітушок  з георгіївськими стрічками. Вони почали нас грубо відтісняти.  Спочатку міліції було 4 людини, вони зламали мегафон, нанесли ушкодження. Лише після цього приїхала міліція, яка змогла навести порядок", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування