Лідери опозиції: Підписали угоду, щоб не розколоти країну, Майдан - гарантія

П'ятниця, 21 лютого 2014, 15:46

Лідери опозиції заявили, що підписали угоду з президентом Віктором Януковичем, щоб люди більше не гинули в протистояннях і щоб Україна не розкололася.

Так, Арсеній Яценюк, вийшовши з Адміністрації президента, сказав журналістам:

"Ми угоду підписували, щоб не розколоти країну… для врятування життів людей… для того, щоб наша країна збереглася".

За його словами, цією угодою "передбачені дострокові вибори, Янукович позбавляється диктаторських повноважень, буде міжнародне розслідування".

"Звичайно, цієї угоди не достатньо. Але це перший етап для мирного урегулювання", - сказав Яценюк.  

На запитання, скільки ще стоятиме Майдан, він сказав: "Майдан – це гарантія виконання угоди, Майдан – це воля людей. І коли люди відчують, що в країні восторжествувала справедливість, вони приймуть рішення".

На уточнююче запитання, чи доведеться людям стояти до грудня, на коли нібито можуть бути призначені вибори, Яценюк сказав, що довіри до президента нема – тому гарантами виконання угоди стали європейці.

Він сподівається, що Майдан сприйме підписання угоди і не піде атакувати держустанови попри рішення Ради Майдану, як було 18 лютого.

"Немає сенсу атакувати, бо в парламенту є вже наша більшість… І потрібно робити швидко те, що хоче країна і Майдан", - сказав Яценюк.

Лідер фракції "Батьківщина" також заявив, що опозиція "уже взяла відповідальність" на себе і він особисто готовий до подальших кроків.  

Віталій Кличко також заявив, що угоду підписали, щоб зупинити кров, не розколоти країну, забрати у Януковича повноваження.

Олег Тягнибок говорив про повернення Конституції 2004 року без обговорення.

Передбачається, що, окрім повернення до Конституції-2004, Верховна Рада ухвалить закони про звільнення затриманих і про дострокові вибори.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування