У ЄС вітають підписання угоди між владою та опозицією в Україні

П'ятниця, 21 лютого 2014, 17:08

Представники Євросоюзу вітають підписання угоди між президентом України Віктором Януковичем та опозицією.

Так, у заяві голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу сказано, що цей документ допоможе досягти миру в Україні.

"Я вітаю угоду між президентом України та лідерами опозиції - якій з боку ЄС сприяли міністри закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції - з приводу дорожньої карти для політичного вирішення кризи. Це важливий крок до уникнення насильства та подальшого кровопролиття, досягнення миру та стабільності у країні та відновлення політичного процесу", - зазначив Баррозу. 

Голова ЄК переконаний, що угоду необхідно втілити без затримок.

"Міжнародна спільнота має обов'язок та відповідальність підтримати цей процес. ЄС продовжить допомогати у цих зусиллях та залишається відданим підтримці політичних та економічних реформ в Україні", - йдеться у заяві.

Віцепрезидент ЄК, Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон також закликає якнайшвидше втілити угоду, прийняття якої має, на її думку, вирішити кризу в демократичний та мирний спосіб. Вона наголошує на необхіднсості негайно розслідувати випадки порушення прав людини в Україні.

"Насилля має негайно припинитися, я закликаю до повної поваги до фундаментальних прав та свобод людини і проведення негайного незалежного розслідування порушення цих прав. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначила вона.

Херман Ван Ромпей, голова Ради Європи, у своєму повідомленні у Twitter підкреслив, що "підписання угоди було необхідним компромісом, запуском політичиного діалогу для демократичного, мирного врегулювання питання"

"Тепер усі політичні сили відповідають за те, що буди достатньо хоробрими і втілити слова у життя заради майбутнього України", - зазначив він.

Скріншот Twitter Ромпея 

Комісар ЄС з розширення та політики добросусідства Штефан Фюле також заявив, що він вітає досягнення згоди та віддає належне хоробрості усіх, хто мав стосуно до цього.

"Втілення (угоди) є ключовим для благополуччя країни та її народу", - заявив він.

 Скріншот Twitter Фюле

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування