Рада Майдану може вплинувати на склад нового Кабміну

Середа, 26 лютого 2014, 10:02

Рада Майдану може вплинути на процес формування нового уряду, висловивши своє ставлення до тієї чи іншої кандидатури.

Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції "УДАР"  Віталій Ковальчук, пише Інтерфакс-Україна.

"Я, наскільки розумію, будуть пропозиції і від громадськості, і ми це позитивно сприймаємо", - сказав Ковальчук журналістам у кулуарах Верховної Ради після спільного засідання Ради Майдану та представників опозиційних партій у вівторок.

Він зауважив, що також будуть пропозиції щодо членів уряду від потенційного прем'єр-міністра.

Водночас, як наголосив Ковальчук, Рада Майдану може висловити своє несприйняття тій чи іншій кандидатурі.

При цьому він висловив сподівання, що Рада Майдану буде налаштована позитивно.

За словами Ковальчука, на засіданні у вівторок обговорювалися також питання критеріїв, яким мають відповідати майбутні члени уряду.

Крім того, він підтвердив, що на посаду прем'єр-міністра України обговорюється кандидатура лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка.

"На сьогодні обговорюється кандидатура Арсенія Яценюка", - сказав Ковальчук.

За його словами, на засіданні наголошувалося, що такою кандидатурою на посаду прем'єр-міністра може бути також і позафракційний народний депутат Петро Порошенко, але "він ніяк не прокоментував свого ставлення до цього".

Ковальчук також повідомив, що Яценюк під час обговорення на спільному засіданні Ради Майдану та представників політичних партій не зняв своєї кандидатури з обговорення.

На думку заступника голови фракції "УДАР", головне випробування для представників майбутнього уряду - це наведення ладу в Україні та стабілізація ситуації.

За його словами, на засіданні обговорювалося питання, що вся політична еліта в Україні має пройти процедуру люстрації.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що нова влада майже погодила список кандидатур для нового Кабінету міністрів, однак Юлія Тимошенко запропонувала віддати раді "Майдану" більшість міністерських портфелів.

Журналіст Мустафа Найем у вівторок увечері оприлюднив орієнтовний список кандидатів у Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком або ж Петром Порошенком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...