Павліченка-старшого звільнили - Махніцький

Середа, 26 лютого 2014, 17:19

Дмитра Павліченка звільнили, повідомив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Щойно мені повідомили телефоном, що відпустили Павліченка-батька", - повідомив він.

Відповідаючи на запитання, чи не випустили керуючись революційною доцільністю, Махніцький сказав, що рішення про звільнення ухвалював суд.

"Якщо по справі є нез'язовані обставини, то ці факти будуть виділені у окреме провадження і будуть досліджуватись для встановлення істини", - зазначив він.

24 лютого Верховна Рада прийняла постанову про звільнення політичних в’язнів, зокрема звільнила Дмитра та Сергія Павліченків, яких було засуджено за звинуваченням у вбивстві судді.

Перед ухваленням цього рішення під стінами Верховної Ради проходила акція з вимогою звільнення батька та сина Павліченків. "Ультраси" пробували штурмувати парламент і давали депутатам годину на те, щоб Павліченків звільнили. Нардеп Андрій Парубій домовився, щоб "ультраси" почекали, і пішов вирішувати в залу. 

Як відомо, 21 березня 2011 року суддю Шевченківського району Києва Сергія Зубкова знайшли мертвим біля його дому з вогнепальними та ножовими пораненнями. Уже наступного дня міліція озвучила версію про вбивство судді незадоволеними виселенням із власної квартири, а за декілька днів затримала Дмитра та Сергія Павліченків. 

2 жовтня 2012 року Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі.

14 січня 2013 року Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство у рамках розгляду скарги Павличенків на вирок. 1 серпня 2013 року Апеляційний суд Києва залишив вирок Дмитру та Сергію Павліченкам без змін.

До затримання молодший Павліченко – Сергій – належав до угрупування вболівальників київського "Динамо", які регулярно проводили акції на підтримку їх підтримку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування