Яценюк: попередня влада вивела в офшори 70 мільярдів доларів

Четвер, 27 лютого 2014, 13:15

Кандидат на посаду прем'єр-міністра Арсеній Яценюк повідомив, що влада Януковича-Азарова вивела в офшори 70 мільярдів доларів.

Про це він повідомив, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Він наголосив, що державна казна розкрадена пуста, тому він не гарантує "покращення ні сьогодні, ні завтра".

За його словами, державний борг сягнув 75 мільярдів доларів.

"Розбазарено більше 20 мільярдів доларів США золотовалютних резервів і отримано 37 мільярдів доларів США кредитів, які зникли в невідомому напрямку", - заявив Яценюк.

За його словами, попередня влада вивела на офшорні рахунки 70 мільярдів доларів.

На єдиному казначейському рахунку знаходяться 4.3 мільйона гривень.

"Цього не вистачає ні на що", - зазначив Яценюк.

Він також повідомив, що по відношенню України заявлена низка позовів про відшкодування кредитів і повернення коштів, які отримував уряд Януковича-Азарова

Так у міжнародних судах розглядається позов про повернення 3 мільярдів доларів, які були отримані під державні гарантії від Китайської республіки, і місцезнаходження яких невідомо.

"Ми стоїмо перед неймовірними економічними викликами і щоб їх подолати, немає іншого виходу, я к приймати вкрай непопулярні рішення, які будуть стосуватися субсидій, тарифів, скорочення соціальних програм, збереження фінансової системи країни", - додав він.

"В Україні вводиться найжорсткіша за всю історію української фінансової системи, система контролю і скорочення бюджетних витрат", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування