Парубій: Уповноважені мною переговорів із силовиками не ведуть

Вівторок, 4 лютого 2014, 08:25

Комендант Майдану Андрій Парубій заявляє, що його люди не ведуть переговори з силовиками, і що обмін заручників режиму на звільнення будівель неприйнятний.

Про це він написав у своєму Facebook, коментуючи інформацію про те, що певні групи протестувальників ведуть переговори з МВС та СБУ, і що нібито є готовність звільнити адмінбудівлі й барикади на Грушевського в обмін на звільнення заручників.

За словами Парубія, деякі повідомлення, що у понеділок подавались від його імені, – то "спеціально запущені інформаційні провокації".

"Жодних переговорів з представниками МВС та СБУ уповноважені мною особи не ведуть. Мене повідомили окремі групи протестувальників, що вони передали силовим органам списки арештованих майданівців для порядку їх звільнення", - заявив опозиціонер.

"Моя позиція була і лишається незмінною: торгівля "заручники в обмін на будівлі" є неприйнятною, не моральною і виходить за межі здорового глузду. Політв’язні Майдану мають бути негайно звільнені в односторонньому порядку. Я вимагав і вимагаю від силовиків звільнити наших активістів", - наголосив Парубій.

Він вважає, що "переговори з владою можуть вестися лише в розрізі повернення до Конституції 2004 року, яке тягне за собою нові вибори президента".

"Однак, ні я, ні Самооборона Майдану участі в політичних переговорах з владою не беремо. Майдан свої вимоги визначив. Вимоги Майдану лишаються незмінними", - наголосив Парубій.

Як відомо, 3 лютого повідомлялося, що ветерани Афганістану та "Правий сектор" ще того тижня домовилися з силовиками про звільнення затриманих активістів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування