У прокуратурі запевняють, що вже "амністували" 15 осіб

Середа, 5 лютого 2014, 12:18

За даними прокуратури, закон "про амністію" вже застосовано до 15 учасників масових сутичок у листопаді-грудні минулого року.

Про це йдеться у повідомленні столичної прокуратури.

Також у відомстві зазначили, що Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про застосування закону "про амністію" до ще одного засудженого за грудневі сутички у центрі столиці. 

"Згідно із рішенням Шевченківського райсуду чоловіка звільнено від покарання, призначеного раніше обвинувальним вироком тієї ж судової інстанції", - сказано у повідомленні прокуратури.

Загалом, за даними прокуратури, під дію цього закону вже підпали 15 осіб.

"Отже на сьогодні норми вказаного Закону застосовано до 15 осіб, що притягувались до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані із силовим протистоянням з правоохоронцями у листопаді-грудні минулого року", - зазначили у прокуратурі.

Крім того, в прокуратурі пообіцяли, що упродовж тижня прокурори поставлять питання перед судами щодо застосування цього закону стосовно всіх осіб, хто підпадає під його дію. 

30 січня Генпрокуратура заявляла, що за час масових акцій затримано 234 людини, з яких 140 - були заарештовані.

Як відомо, 29 січня депутати підтримали проект закону №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, запропонований представником президента у парламенті Юрієм Мірошниченком. 

У ньому амністія "прив’язується до позитивної динаміки щодо розблокування будівель", пояснював Мірошниченко, уточнивши, що державні установи мають бути звільнені і в Києві, і в регіонах.

В опозиції заявили, що Майдан не виконуватиме цих умов влади і не розійдеться, оскільки вимоги протестувальників не виконані. 

31 січня президент Віктор Янукович підписав цей закон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування