Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глазьєв: американці фінансують "заколотників" і готують бойовиків в Україні

Четвер, 6 лютого 2014, 09:55

У Росії упевнені, що США фінансують українських опозиціонерів та акції протесту, а на території американського посольства проходять інструктаж бойовики.

Про це заявив радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв в інтерв’ю газеті "Комерсант-Україна".

"Зважаючи на все, Штати зробили ставку на сценарій насильницького скинення влади", - сказав він. 

"За нашим даними, американські джерела витрачають по $20 млн на тиждень на фінансування, у тому числі на озброєння, опозиції та заколотників. Є інформація, що на території американського посольства проходять інструктаж бойовики, що їх озброюють", - заявив Глазьєв.

На його думку, "якщо США припинять втручання й тиск, фінансування й провокування, ситуація (в Україні) нормалізується сама собою".

"Опозиційні політики, переставши відчувати підтримку США, уже не будуть поводитися тик нахабно й жорстко і будуть змушені домовлятися", - заявив радник російського президента. 

Тому він не бачить необхідності порушувати українське питання на рівні Ради безпеки ООН: "Ми вважаємо, що в Україні є легітимна влада, яка тримає ситуацію під контролем і діє в рамках закону. Немає жодних підстав для втручання Радбезу ООН. Крім того, є гаранти безпеки, у тому числі Росія".

"Заходу слід припинити шантаж і залякування, якими, наприклад, займалася Вікторія Нуланд (помічник держсекретаря США), яка зустрічалася в Києві з олігархами, а також із представниками президента й уряду", - заявив Глазьєв.

"Наскільки нам відомо, на цих зустрічах вона дала цим людям зрозуміти, що вони потраплять у чорні списки, якщо президент Віктор Янукович не віддасть опозиції керування країною. Це шантаж, який не має нічого спільного з міжнародним правом. Це не просто втручання у внутрішні справи. Це спроба контролювати Україну", - сказав він.

Глазьєва обурило, що й посол США Джеффрі Пайєтт "намагався видавати злочин за торжество демократії, а масові протизаконні дії прикривати сентенціями про права людини".

"Але найцікавіше: посол упевнено заявив, що Україна підпише угоду про асоціацію (з ЄС), нібито він, а не керівництво України, вирішує це питання. А воно вже вирішило не підписувати цю протиприродну угоду, бо цей документ – шлях до катастрофи", - заявив він. 

"Заходу потрібно прийняти пропозицію Москви про створення тристоронньої системи консультацій у форматі Україна - Росія - ЄС про майбутнє торгово-економічної співпраці Києва", - додав радник президента РФ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування