"Батьківщина": Влада готує "беззаконне судилище" для Тимошенко

П'ятниця, 7 лютого 2014, 15:36

11 лютого суд розгляне скаргу Юлії Тимошенко та її захисту щодо відмови комісії Державної пенітенціарної служби пом‘якшити умови її перебування в ув’язненні.

Як повідомляє "Батьківщина" з посиланням на захисників Тимошенко, засідання призначили на 10:30 і вирішили провести його у лікарні "Укрзалізниці", де перебуває екс-прем’єр.

Справу слухатиме суддя Комінтернівського райсуду Харкова Антоніна Юр‘єва.

"Призначивши на 11 лютого розгляд справи проти Юлії Тимошенко у приміщенні лікарні, влада почала "обкатку" нової технології беззаконних судилищ", - заявляє партія.

"Проведення судів у такий спосіб не передбачено ані старим, ані новим, "прогресивним" Кримінально-процесуальним кодексом України. Це ніщо інше, ніж підготовка до нового кола політичних репресій", - переконані у "Батьківщині".

У партії зауважили, що доки "весь світ закликає українську владу припинити політично мотивовані переслідування, Янукович навпаки розкручує маховик знищення політичних опонентів".

"Сьогодні планують провести судилище над Юлією Тимошенко у лікарняній палаті. Завтра ця влада проводитиме суди у реанімаціях. Недарма уже зараз міліція переслідує поранених активістів Майдану саме в медичних закладах", - наголосили в опозиції.

За словами соратників Тимошенко, "це беззаконня з боку влади має бути припинене".

"Судові засідання мають відбуватися у залах судових засідань, і відповідно до Конституції мають бути відкритими та гласними. Інакше це буде черговим кричущим порушенням прав людини", - наголошує в заяві "Батьківщина".

У партії також зазначили, що "Тимошенко уже відбула третину строку по замовній "газовій справі" і має всі законні підстави для пом‘якшення умов її утримання у в‘язниці".

У партії стверджують, що право на пом‘якшення умов перебування Тимошенко "у Качанівській колонії" настало ще у грудні 2013 року, однак влада чинить "перепони, аби й надалі ховати її від суспільства за гратами".

У прес-службі зазначили, що таке право надається статтями 99 та 101 Кримінально-виконавчого кодексу: "Стаття 99 КВК, зокрема, передбачає можливість перебування за межами виправного закладу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування