Янукович просить Захід допомогти написати нову Конституцію

П'ятниця, 7 лютого 2014, 17:13

Президент Віктор Янукович закликав міжнародні організації приєднатися до проведення конституційної реформи в Україні.

Таку заяву він зробив у Сочі під час зустрічі з президентом Швейцарської Конфедерації, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером.

"Глава Української держави подякував своєму швейцарському колезі за пропозицію щодо надання платформи ОБСЄ для сприяння внутрішньополітичному діалогу влади з представниками опозиції", - повідомляє прес-служба президента.

Янукович, як зазначено у повідомленні, заявив, що наразі актуальним питанням є проведення конституційної реформи, для проведення якої "передбачається створення тимчасової спеціальної комісії Верховної ради України".

"Він наголосив, що до цієї роботи обов’язково будуть залучені вітчизняні фахівці, експерти Ради Європи, представники Венеціанської комісії, Конституційної асамблеї та громадянського суспільства", - розповіли у прес-службі.

Більше того, Янукович запевнив представника ОБСЄ у тому, що "найбільш чутливі питання у разі необхідності будуть винесені на всенародне обговорення".

У Сочі Янукович також зустівся з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

"Ми цінуємо те, що у грудні минулого року Ви відреагували на ці події і відвідали Україну, щоб сприяти розв’язанню конфліктної ситуації", - зазначив Янукович під час зустрічі.

Також вік сказав Ягланду, що заяви останнього "безперечно сприяли пошуку шляхів мирного розв’язання внутрішньополітичної кризи".

Як відомо, перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов у четвер заявив, що українська влада потребує допомоги у розслідуванні подій в Україні.

Раніше за участь у переговорах міжнародних посередників неодноразово вистувала опозиція. Більше того, лунала пропозиція створити тимчасову слідчу комісію за участю представників міжнародної спільноти.

В той же час офіційний Київ обурювався критичним заявам закородонних політиків стосовно дій влади, називаючи їх втручанням у внутрішні справи України.

"Українці самостійно здатні знайти шляхи виходу з політичної кризи, за столом переговорів між владою, опозицією та представниками громадянського суспільства", - йдеться в останній заяві МЗС у відповідь на жорстку резолюцію Європарламенту.

Відзначимо, що консенсусу між владою та опозицією стосовно Конституційної реформи так і не було досягнуто. На засіданні Ради у четвер керівники парламентських фракцій вирішили не утворювати тимчасову комісію для розробки проекту змін до Конституції. До наступного тижня вони мають самі підготувати цей проект.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування