Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Вінниці міліція обшукала активістів за "захоплення" ОДА. Одного затримали

Субота, 8 лютого 2014, 10:41

У Вінниці міліція провела обшук у квартирі голови Вінницької облорганізації ГО "Батьківщина молода" Вадима Кудіярова та затримала його, доправивши до ГУБОЗу.

Про це йдеться у повідомленні організації, розміщеному у Facebook.

"Близько 8 ранку в квартирі Вадима Кудіярова провели обшук. Наразі активіста затримали та доправили в ГУБОЗ у Вінницькій області", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГО, проти активіста підготовлено кримінальне провадження з приводу захоплення адмінбудівлі - Вінницької облради.

"Під час обшуку слідча група вилучила ноутбук, сім-карти, куртку, в якій був активіст. Кудіяров повідомив,що ще як мінімум у 3-х активістів "Батьківщини молодої" сьогодні вранці також провели обшук", - йдеться у повідомленні.

25 січня біля Вінницької ОДА розпочалася акція протесту, яка згодом переросла у спробу зайняти адмінбудівлю. Частина протестувальників виламали двері, увірвалися в будівлю і зірвали проведення позачергової сесії облради.

За фактом захоплення приміщення Вінницької облдержадміністрації та обласної ради міліція відкрила кримінальне провадження.

Пізніше стало відомо, що у помешканні Володимира Барцьося – члена Вінницького облкомітету ВО "Свобода", помічника нардепа Андрія Мохника – також проведено обшук. Як зазначив Барцьось, "дії правоохоронців фактично означають порушення домовленості між Народною радою Вінниччини і керівництвом Вінницької ОДА про припинення репресій щодо учасників акцій протесту".

Працівники слідчого управління міліції у Вінницькій області, які проводять обшук, пояснили свої дії постановою суду від 7 лютого, де зазначено, що активіст місцевої організації ВО "Свобода" Володимир Барцьось під час штурму 25 січня приміщення вінницької ОДА координував дії свободівців.

"Міліція  шукає палиці та іншу зброю, а також документи, що свідчать про заклики до вчинення незаконних дій", - зазначив Барцьось.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування