Міліція каже, що у Вінниці нікого не затримувала за "захоплення ОДА"

Субота, 8 лютого 2014, 15:54

Міліція відпустила затриманого вранці 8 лютого голову Вінницької облорганізації "Батьківщина молода" Вадима Кудіярова.

Про це повідомили у прес-службі облорганізації.

Згідно з повідомленням, 3 лютого Кудіярова запросили дати свідчення в якості свідка щодо подій у Вінницькій обласній раді, що він і зробив.

"Сьогодні о 7.30 до батьків Вадима увірвалась міліція, провела обшук та вилучила особисті речі Кудіярова. Наразі Кудіяров відпущений. Слідчі дії проводяться відносно ще 8 членів організації", - зазначили у ГО.

Документ з Facebook Вадима Кудіярова
Документ з Facebook Вадима Кудіярова
Документ з Facebook Вадима Кудіярова
Документ з Facebook Вадима Кудіярова

"Все, у чому можна звинуватити Вінницьку організацію "Батьківщини молодої" - вивішування прапора "Батьківщини молодої" під час засідання опозиційних депутатів місцевих рад в приміщенні облради", - заявили в організації.

Разом з тим в облуправлінні МВС заявляють: "ніхто з громадян не затримувався за ст.208 КПК України та не утримувався в ізоляторі тимчасового тримання".

"Слідче управління розслідує кримінальні провадження, відкриті за фактами правопорушень, які мали місце 25 січня в приміщенні Вінницької ОДА та облради, відповідно до ч.1 ст. 341(захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.) та ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення)", - заявили в МВС.

"У даних кримінальних провадженнях проводилися слідчі дії за місцем проживання окремих громадян м. Вінниці та області. Після чого деякі з них були запрошені до слідчого управління для дачі свідчень та встановлення їх процесуального статусу. Усі слідчі дії, які проводилися в помешканнях громадян, санкціоновані судом відповідно до чинного законодавства", - підкреслили в  МВС.

Також в облуправлінні МВС заявили: "міліція не переслідує громадян за висловлювання своєї громадянської позиції, а виклик очевидців подій біля Вінницької ОДА та облради до слідчих органів здійснюється для проведення об’єктивного розслідування".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...