СБУ: Затриманий громадянин Росії мав при собі вибухівку для диверсій

Вівторок, 11 березня 2014, 13:46

В СБУ заявляють, що затриманий росіянин, збирався організувати диверсійно-підривну групу для дестабілізації ситуації в Україні, і мав досвід служби у гарячих точках Росії.

Про це заявив на брифінгу в СБУ повідомив голова Служби Валентин Наливайченко.

"Небезпека затриманого в тому, що це не звичайний злочинець, а підготовлений, фаховий диверсант. І така особа ходила по шахтарській землі з вибухівкою і створювала диверсійні групи для підготовки вибухів в громадських місцях з масовим перебуванням людей", - сказав Наливайченко.

"Це – груба робота іноземних спецслужб, причому в найгіршому її варіанті – диверсійному", - наголосив голова СБУ.

За даними СБУ, затриманий організував діяльність низки екстремістських груп, у тому числі забезпечив їх озброєнням та вибухівкою.

Відомо, що він має досвід служби в гарячих точках Російської Федерації (Дагестані, Осетії тощо).

В ніч з 10 на 11 березня його затримали співробітники СБУ у взаємодії з міліцією. Серед його особистих речей виявлено компоненти для виготовлення вибухового пристрою, зокрема, речовину, схожу на пластид, і детонатори.

СБУ  розпочала кримінальне провадження за частиною 1 статтею ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наливайченко зазначив, що головне завдання СБУ - запобігти скоєнню злочинів проти держави, проти наших громадян і убезпечити їх від диверсій. Тому особисто звернувся до всіх громадян – повідомляти про факти, підозри щодо можливих диверсій за телефоном довіри СБУ 0-800-501-482, який розміщений на офіційному сайті Служби. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News