Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Небо над Кримом закрили для українців на час "референдуму"

Середа, 12 березня 2014, 09:05

Повітряний простір над Кримом на період проведення "референдуму" в АРК буде закрито, заявив нелегітимний прем’єр Криму Сергій Аксьонов.

"З метою безпеки, повітряний простір над Кримом на період проведення референдуму буде закрито", - написав він у Твіттері.

"Після 17 березня аеропорт Сімферополь буде приймати й відправляти повітряні судна у звичайному режимі", - заявив Аксьонов.

А перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв сказав "Інтерфаксу", що влада Криму частково обмежила приліт повітряних судів в аеропорт Сімферополя щоб уникнути проникнення на територію республіки провокаторів.

"У зв'язку з можливим прильотом до нас сюди провокаторів ми частково обмежили приліт повітряних судів. Цей захід застосовується вибірково, однак після 17 березня всі ці заходи будуть зняті, і аеропорт буде приймати й відправляти повітряні судна у звичайному режимі", - сказав він.

Тим часом сили самооборони Криму взяли під контроль кримське управління держкомпанії "Украерорух", яка, за словами Теміргалієва, перешкоджала прильоту в Крим президента Татарстану Рустама Мінніханова.

"Напередодні ми зіткнулися з проблемою. Під час прильоту президента Татарстану Рустама Мінніханова, коли його літак не пустили у повітряний простір фахівці "Украерорух" за вказівкою київських влади. Потім глава Татарстану намагався прибути сюди рейсом авіакомпанії S7. Цей рейс також не пустили. Потім була спроба прильоту його сюди на літаку МНС, який також не був допущений в український повітряний простір", - сказав він.

"На даний час ситуація взята під контроль", - заявив Теміргалієв.

За його словами, кримським підрозділом "Украерорух" управляє на цей час рада міністрів Криму.

Глава Татарстану Мінніханов зміг прибути в Сімферополь, зустрітися з керівництвом кримсько-татарської громади й взяти участь у позачерговій сесії Верховної Ради АРК.

Аеропорт "Сімферополь" 12 березня, як і раніше, планує приймати і відправляти лише московські рейси, свідчать дані онлайн-табло аеропорту.

Станом на 10 ранку скасовані на приліт і виліт рейси до/з Києва й Стамбула, однак значаться в розкладі всі заплановані рейси до/з Москви.

На сайті авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) повідомляється: за інформацією від аеропорту "Сімферополь", рейси МАУ не можуть бути прийняті в аеропорту у зв'язку з обмеженням повітряного руху. Тому МАУ скасовує рейси від 12 березня. 

"МАУ" скасувала свої рейси з 12 по 17 березня включно, бо аеропорт "Сімферополь" оголосив про те, що рейси з Києва та на Київ не будуть обслуговувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...