"Ленті.ру" у Росії винесли попередження за інтерв'ю з "Правим сектором"

Середа, 12 березня 2014, 11:18

Роскомнагляд виніс попередження "Ленті.ру" за публікацію інтерв’ю з одним із лідерів українського "Правого сектору" Андрієм Тарасенком.

Про це повідомляється у прес-релізі, що надійшов до редакції видання "Лента.ру". Самого тексту попередження в редакції поки не отримували.

Роскомнагляд зазначив, що в інтерв'ю з Тарасенком, а також у матеріалі "Дмитро Ярош: Рано чи пізно, але ми приречені воювати з Московською імперією", на який дається посилання у тексті, "містяться вислови, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі".

У відомстві заявили, що "публікація націоналістичних закликів лідерів неформального екстремістського угруповання, один із яких оголошений російськими правоохоронними органами в міжнародний розшук", порушує низку російських законів, зокрема, закон про інформацію, закон про ЗМІ та закон про протидію екстремізму.

Інтерв'ю з головою київського відділення "Правого сектору" Андрієм Тарасенком під заголовком "Ми – не збройні сили" було опубліковано 10 березня. Інтерв'ю брав спеціальний кореспондент "Ленти.ру" Ілля Азар.

Скрін-шот інтерв'ю Тарасенка з "Правого сектора" у Лента.ру

"Жоден матеріал зі словами "Ярош" або "Правий сектор" не внесено до списку екстремістських матеріалів, який публікує міністерство юстиції", - наголошує Лента.ру.

Головний редактор "Лента.ру" Галина Тимченко згодом написала у Фейсбуку:  "Текст попередження є. Уся справа в посиланні. До самого тексту Ленти.Ру в Роскомнагляду претензій немає. Є вимога прибрати гіперпосилання на інтерв'ю Яроша". 

Після винесення двох попереджень протягом 12 місяців Роскомнагляд подає позов до суду для припинення дії свідоцтва про реєстрацію засобу масової інформації.

Слідчий комітет РФ порушив справу проти лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша за нібито публічні заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ. Приводом стала публікація в акаунті руху в "Вконтакте", у якій Ярош нібито звернувся до лідера чеченських бойовиків Доку Умарова з закликом підтримати Україну.

У "Правому секторі", однак, заявили, що запис був залишений невідомими хакерами, які зламали сторінку.

Поза тим вранці 12 березня Басманний суд Москви видав санкцію на заочний арешт Яроша. Росія також оголосила його в міжнародний розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
фотоНаводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...