ПР проведе з'їзд після "референдуму". Їй пропонують ігнорувати вибори

Середа, 12 березня 2014, 12:58

З'їзд Партії регіонів відбудеться 22 березня, повідомив депутат від цієї політсили Сергій Тігіпко.

"Прийнято рішення про те, що з'їзд Партії регіонів відбудеться 22 числа", - сказав він в ефірі каналу "Інтер" у вівторок, повідомляє "Інтерфакс".

Раніше Партія регіонів планувала провести свій з'їзд 15 березня в Донецьку. На 16 березня у Криму призначено нелегітимний референдум про статус АРК.

Тігіпко висловив сподівання, що 22 березня буде ухвалено рішення про висування кандидата в президенти України на призначені на 25 травня вибори. На його думку, попри все ПР повинна висунути свого кандидата в президенти й "поборотися за президентство".

У свою чергу, інший "регіонал" Вадим Колесніченко оприлюднив заяву, у якій виступає проти визнання легітимності виборів 25 травня й висування кандидатури від Партії регіонів на них.

"Після 21 лютого 2014 року рішення Верховної Ради викликають серйозні сумніви в їх законності. Розтоптано Конституцію, цинічно розігнано Конституційний Суд, незаконні збройні формування продовжують тероризувати мирне населення. За моєю оцінкою, у країні, за участю західних політиків відбувся державний переворот, який супроводжувався збройним терором", - стверджує Колесніченко.

За його словами, "депутати Верховної Ради голосували під дулами автоматів, за реальної загрози знищення їхніх рідних і близьких".

Колесніченко пропонує з'їзду Партії регіонів провести "перереєстрацію членів ПР, щоб позбутися пристосованців, кар'єристів і випадкових попутників".

"Необхідно кардинально переглянути систему управління й керівництва партією. Потрібен новий лідер, якому довіряє народ, а не спонсори. Потрібно повернути внутрішньопартійну демократію й право голосу партійним організаціям", - вважає він.

"Настав час відмовитися від "всеїдності" і почати захищати своїх виборців, а не "сидіти на двох стільцях", обманюючи надії рядових партійців", - заявив Колесніченко.

Бажання вивести партію на позачергові президентські вибори він вважає "небезпечною авантюрою", бо, за його словами, "сумнівна сама законність виборів за наявності незаконно відстороненого президента".

"Тільки наївні мрійники можуть вважати, що можна виграти виборчу кампанію, коли в країні панує неприкритий збройний шантаж і рекет, силою пригнічується інакомислення. Такі вибори за визначенням не можуть бути чесними і вільними", - запевняє також Колесніченко.

На його думку, "з’їзд повинен обговорити питання про можливе додавання депутатських мандатів фракцією Партії регіонів у ВР України". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News