Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські слідчі "помстилися" за командувача ЧФ кримінальними справами проти українців

Середа, 12 березня 2014, 15:19

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно посадовців Генпрокуратури України.

Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін, пише Інтерфакс-Україна.

"У зв'язку з порушенням Генеральною прокуратурою України кримінальної справи стосовно Олександра Вітка СКР порушив кримінальну справу стосовно посадових осіб Генпрокуратури України", - повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін.

За версією російських слідчих, "порушення кримінальної справи стосовно Олександра Вітка спрямоване на дестабілізацію обстановки в Криму".

"При цьому командувач ЧФ, будучи громадянином Росії та офіцером російських Збройних сил, діяв та діє в суворій відповідності з російсько-українськими угодами про базування російського флоту в Україні", - наголосив Маркін.

За його словами, "інкриміновані Олександру Вітку українською Генпрокуратурою діяння не мають ніякого підґрунтя, оскільки він діяв у суворій відповідності з нормами російського та міжнародного права, а також нормативними документами Міноборони РФ".

"У зв'язку з цим у рамках кримінальної справи встановлюють конкретних посадових осіб Генпрокуратури України, що ухвалили незаконне рішення, яких притягатимуть до кримінальної відповідальності відповідно до російського законодавства та норм міжнародного права", - зазначив Маркін.

Як відомо, 5 березня генеральний прокурор України Олег Махніцький заявив, що щодо командувача Чорноморським флотом Російської Федерації віце-адмірала Олександра Вітка відкрито кримінальне провадження.

"Внесено до реєстру досудових розслідувань, також порушено кримінальну справу стосовно командувача Чорноморським флотом Російської Федерації Олександра Вітка", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування