Росія стягує війська на кордоні із Україною - МЗС

Середа, 12 березня 2014, 17:45

Росія стягує війська на українсько-російському кордоні та нарощує свою присутність в Криму.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу в середу.

"Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність у Криму. Зокрема, відзначається активність військової авіації Збройних сил Російської Федерації. Так само й на кордоні з Україною в напрямку Сумської та Чернігівської областей, і накопичення військ на кордоні з Білоруссю (місце перетину кордонів трьох країн - ред.)", - заявив він, передає Інтерфакс-Україна.

Водночас Перебийніс повідомив, що спостерігається "продовження пересування Збройних сил і Чорноморського флоту Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим, нарощування кількості військової бронетехніки в західній і північній частинах півострова".

"Продовжують зводитися фортифікаційні споруди, облаштування блокпостів на в'їзді до Криму", - зазначив він.

Російські війська у прикордонній Білгородській області.

Фото пользователя @RealAndrij в Twiiter

Також в інтернеті з'явилося відео переміщення бронетехніки поблизу східного корднону України. Зокрема транспортування БМП свідки зафіксували біля російського селища Весела Лопань (Бєлгородська область). Крім того, на вулицях Ростова помітили самохідні артилерійські установки.

Джерело відео: tsn.ua

Як повідомив директор департаменту інформполітики, 11 березня люди у військовій формі без розпізнавальних знаків, а також козаки захопили відділ прикордонної служби Євпаторії.

Крім того, в МЗС заявляють, що на території Криму фіксуються випадки викрадення українських паспортів місцевих жителів.

"У місцевого населення Автономної Республіки Крим, зокрема в селищі міського типу Перевальне й селах навколо нього, відбувається викрадення паспортів під виглядом перевірки", - розповів Перебейніс.

За його словами, невідомі групами по троє-п’ятеро осіб викрадають документи в місцевих жителів.

Перебейніс повідомив також, що в Криму люди у військовій формі затримали двох італійських журналістів і відібрали в них обладнання.

Згодом журналістів відпустили, але обладнання їм пообіцяли повернути після того, як вони отримають спеціальний дозвіл і акредитацію в Сімферополі.

Як відомо, Білорусь пропонує Росії розмістити у себе в рамках спільних навчань додатково до 15 літаків.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування