Новини по-російськи: телеканали повідомляють, що Саша Білий йде в президенти

Середа, 12 березня 2014, 23:13

Олександр Музичко, лідер рівненського "Правого сектору", став чи не головним героєм сюжетів "Першого каналу" Росії про Крим, показаних у середу.

І це при тому, що одіозний радикал перебуває в Рівному й до ситуації в Криму жодного стосунку не має, повідомляє "Радіо Свобода".

Більш того, його представляють мало як не потенційного кандидата на президента України та уособлення криміналу й погромів, які не припиняються.

Таку версію української реальності подають російські медіа.

"Радіо Свобода" намагається аналізувати їхнє висвітлення подій в Україні для того, щоб зрозуміти, чому українців не розуміють по той бік українсько-російського кордону.
 
На вулицях Києва досі небезпечно: багато людей в камуфляжі, за інформацією російських каналів, регулярно надходять повідомлення про вуличні напади та погроми. Але "Перший канал" Росії робить висновки, що українських політиків цікавлять лише президентські вибори 25 травня, а не відновлення порядку.
 
Головні герої, точніше антигерої сюжетів російських провладних каналів уже вкотре націоналісти з "Правого сектору", особливо в центрі уваги російських провладних журналістів – Олександр Музичко, лідер "Правого сектору" з Рівного, який з’являвся в стінах рівненських органів влади зі зброєю в руках.

Він фігурує в багатьох сюжетах, присвячених тому, як "самооборона Криму" захищає півострів від екстремістських загроз, що насуваються з України.
 
Особливий акцент автори сюжетів роблять на тому, що Музичко, він же Сашко Білий, одного разу заявив про те, що може й на президента України балотуватися. Про реальних зареєстрованих кандидатів при цьому російські провладні телеканали не розповідають, але принагідно згадують, що від "Правого сектору" балотуватиметься його лідер Дмитро Ярош.

Однак такої великої уваги, як пану Музичку, йому не приділяють.

Новину про створення Національної гвардії в Україні російські ЗМІ також сприймають у контексті діяльності "Правого сектору".

Так, у сюжеті "Першого каналу" це подається таким чином:
 
"Гордістю Національної гвардії можуть стати бойовики з Майдану. У них на руках повно зброї з пограбованих складів на Заході України", – ідеться у сюжеті.
 
Ще 8 березня представник регіонального медіа-центру Міноборони України Тарас Грень спростував інформацію про викрадення зі складів 80-го аеромобільного полку у Львові великої кількості боєприпасів, вибухових речовин та ракет.

Він повідомив, що, за словами заступника командира полку підполковника Валентина Радика, вся зброя та боєприпаси на місці й надійно охороняються.
 
Обурення в російській столиці викликало й рішення Національної ради з телебачення та радіомовлення звернутися до телепровайдерів із закликом вимкнути низку провладних російських каналів.

Цю ситуацію прокоментував російським ЗМІ міністр інформації Криму Дмитро Полонський.

На його думку, таким чином кримчан позбавляють єдиного об’єктивного чи принаймні альтернативного джерела інформації. Щоправда, у коментарі, вміщеному в сюжетах російських медіа, не вказано, що насправді в Криму вимкнули всі українські канали. І замість них мовлення ведуть виключно російські медіа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування