Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

З "Ленти.ру" на знак протесту звільнилися 39 людей

Четвер, 13 березня 2014, 17:25

39 співробітників російського інтернет-видання "Лента.ру" написали заяву про звільнення.

Про це йдеться на офіційному сайті видання.

Серед них - 32 журналісти, які пишуть фоторедактори (п'ять осіб) і два співробітники адміністративного відділу.

Як відомо, співробітники російського видання "Лента.ру" розцінили звільнення головного редактора Галини Тимченко як прямий тиск на редакцію.

Раніше було оголошено, що спеціальний кореспондент Ілля Азар буде звільнений з "Лента.ру" рішенням акціонера, проте журналіст поки не отримав письмового повідомлення.

Останнім днем ​​роботи для більшості журналістів стане 24 березня.

Частина співробітників залишає редакцію негайно. Більша частина тих, хто залишається поки в редакції співробітників не планують продовжувати роботу з новим керівництвом.

Всього в "Ленте.ру працює 84 людини, з них 55 - журналісти, що пишуть та редактори. Технічний відділ (13 осіб) також оголосив, що найближчим часом залишить редакцію в повному складі.

12 березня стало відомо про звільнення з посади головного редактора "Ленти.ру" Галини Тимченко. На її місце призначено заступника генерального директора компанії із зовнішніх комунікацій Олексія Гореславского.

Після призначення Гореславского співробітники "Лента.ру" заявили про прямий тиск на редакцію і порушенні закону про ЗМІ.

13 березня посаду генерального директора "Лента.ру" залишила Юлія Міндер.

Її обов'язки перейдуть до Андрія Соломенніков, фінансовому директору і генеральному директору входять у компанію "Рамблер-Афіша-СУП" проектів.

І Міндер, і Тимченко були звільнені акціонером без пояснення причин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування