22 тисячі військових Росії перебувають у Криму — Тенюх

П'ятниця, 14 березня 2014, 19:22

У Криму перебувають майже 22 тисячі російських військовослужбовців, цієї кількості військових вистачить для наступальної операції за межі Криму.

Про це повідомив в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх в ефірі "Шустер-Live" на Першому національному в п'ятницю ввечері.

"За сьогоднішню ніч, за сьогоднішній день було передислоковано ще додаткову чисельність військових Росії. І зараз загальна чисельність військових у Криму досягла 22 тисячі осіб...", - сказав він.

"Ті угруповання, що створені на території Криму, можуть бути застосовані для проведення наступальної операції на іншу територію України", - додав Тенюх.

В.о. міністра оборони також повідомив, що у порту Ялта швартуються великі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, з яких вивантажується військова техніка.

Водночас Тенюх висловив упевненість в тому, що Збройні сили України "зможуть дати відсіч окупантам" і захистити територію країни та її суверенітет.

8 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх повідомив, що близько 18 тисяч російських військовослужбовців перебувають на території Автономної республіки Крим, з них 6 тис. - з військ спецпризначення.

"Наразі (станом на 8 березня) на території автономії перебувають близько 18 тисяч російських військовослужбовців, з них 6 тисяч - спецназ, тоді як відповідна міждержавна угода передбачає розміщення лише 12,5 тисяч військовослужбовців", - сказав тоді Тенюх.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування