Губернатор назвав перестрілку у Харкові провокацією. Порушено справу

Субота, 15 березня 2014, 01:03

За фактом перестрілки в центрі Харкова відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомив прокурор Харкова Євген Попович.

"Внесено відомості в ЄРДР за п.п.1, 5,15 , ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч.2 ст.294 організація масових заворушень, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків і ст.348 (замах на життя працівника правоохоронного органу) КК", - сказав він.

За словами прокурора, зараз відомо, що в результаті перестрілки загинули 2 особи та 1(працівник міліції) поранений.

Попович також повідомив, що в будівлі на вул.Римарська, забарикадувалися до 40 осіб.

"З ними досягнуті певні домовленості. Сподіваюся, що слідчі найближчим часом зможуть почати огляд місця події", - сказав Попович.

Водночас губернатор Харківщини Ігор Балута вважає перестрілку в центрі Харкова результатом добре спланованї провокації.

За його словами, вдалося встановити, що все почалося на пл. Свободи, коли до групи проросійських мітингувальників під'їхав мікроавтобус Wolksvagen Transporter з дніпропетровськими номерами.

Цей мікроавтобус перебував у розшуку, тому що саме на ньому, зі слів очевидців, приїжджали невідомі в масках, які напали на учасників проросійського мітингу в суботу, 8 березня.

Пасажири автобуса спеціально пішли на конфлікт з проросійськими активістами, після чого поїхали на вул. Римарську до офісу "Просвіти", де і припаркували автомобіль.

За ними вирушили проросійські активісти, які до того часу вже встигли викликати "допомогу" в особі "Оплоту".

"На Римарській сталася навмисна ескалація конфлікту, після чого провокатори спровокували напад прихильників сепаратизму і "оплотівців" на офіс "Просвіти", - сказав Балута.

Зараз район конфлікту оточений правоохоронцями. На місці події знаходяться керівники області, міста та правоохоронних структур.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування