У Криму знайшлися викрадені працівник ЗМІ та активіст

Субота, 15 березня 2014, 15:10

У Севастополі група озброєних людей затримала оператора UkrStream.TV Олега Балабана під час виконання ним редакційного завдання.

Як повідомили в UkrStream, оператора було затримано 14 березня.

Олег Балабан був затриманий невідомими озброєними у Севастополі.

Пізніше журналіст Лілія Буджурова повідомил на своїй сторінці у Facebook, що Олег Балабан "вже на волі та перебуває на території телеканалe ATR".

Окрім того спільнота Крим SOS  повідомила,  що у Севастополі окрім Балабанова, також зник Павло Бабарига - координатор ініціативної групи "Автодозор". Пізніше Буджурова повідомила, що він "також знайшовся".

 

Як відомо, 9 березня на КПП при в'їзді до Криму з боку Херсонської області були затримани дві групи журналістів та активістів - Катерина Бутко, Олександра Рязанцева, Євген Рахно, Олесь Кромпляс та Олена Максименко. 

Після обшуку лише одного з журналістів було відпущено, оскільки за ним приїхав родич на власному авто та з кримською пропискою. Доля інших затриманих невідома, зв"язку з ними не було приблизно з 16:00 9 березня. 

Пізніше з"явилася інформація про те, що трьох затриманих журналістів везуть в СБУ Севастополя, а активісток Автомайдану тримають у лагері Беркута  на тому ж КПП, а пізніше - везуть до Севастополя на базу ЧФ РФ.

Зранку 10 березня стало активісти повідомили, що урналістів та активісток Автомайдану у військових комендатурах Севастополя немає

11 березня стало відомо, що затриманих активістів та журнілістів відпустили

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування