У Донецьку "туристи" з прапорами РФ мітингують за кримський референдум

Субота, 15 березня 2014, 14:25

У Донецьку на площі Леніна проходить проросійський мітинг на підтримку референдуму в Криму.

Як повідомляють Новости Донбасса, станом на 12:30 мітинг на площі Леніна почався, на площі зібралося близько 1,5 тис.осіб, вони скандують "Росія!".

Усі фото "Новости Донбасса"
 
 

На відкритті мітингу оратор повідомив, що Донецька область виступає за надання російській мові статусу державної і за федералізацію України, повідомляє "Остров".

У проекті резолюції, який був озвучений зі сцени, міститься вимога провести з 17 по 20 березня референдум про статус Донецькій області та російської мови.

"Всі закони, не підписані, живим ще президентом (Януковичем), є незаконними і нелегітімними", - йдеться в проекті резолюції мітингу в Донецьку.

Над площею - російські триколори, георгіївські стрічки і прапори  "Донецької республіки". Люди скандують : "Донбас - Росія", Таруту - геть", "Беркут", "Ахметов - ворог народу" і " Губарєв " та інші.

Разом з тим на вулицях міста були помічені автобуси і маршрутні таксі з "туристами". Люди висаджуються з автобусів, їм роздають російські прапори. Люди починають фотографуватися і поводять себе так, що здається, наче вони вперше в Донецьку.

 

Пізніше мітингуючі проросійські активісти з площі Леніна рушили до облуправління СБУ, скандуючи  "Референдум", "Губарев", "Донбасс вставай", "Россия!", "Фашизм не пройдет!".

 
 

Пізніше до входу до СБУ підігнали машину, на даху якої розміщено аудіотехніку. Активісти скандують "Путін допоможи!". Двоє мітингувальників залізли на будівлю облуправління.

У будівлю СБУ зайшли представники проросійської акції, всередину пустили тільки російські ЗМІ.

 
 

Також на мітингу роздають проросійські агітки.

 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування