В Криму люди у масках викрадають активістів та "шиють" опір міліції

Субота, 15 березня 2014, 13:37

У Сімферополі затримали активіста Станіслава Єрмакова, викладача історії кафедри музеєзнавства кримського університету культури.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналіст Катерина Сергацкова.

"На вул. Кечкеметській його заштовхали в машину люди в масках, наказали не дивитися на дорогу, цікавилися, за кого він і сказали, що в російському Криму буде краще", - йдеться у повідомленні.

"Потім його кинули в київське РВВС, шиють статтю 185 - опір співробітникам міліції. Ми тільки що з ним спілкувалися. З ним все гаразд, приїхав адвокат", - зазначила Сергацкова.

Пізніше вона повідомила: "Як тільки приїхав адвокат, міліціонери сказали, що не знають, де Стас. При цьому запис про те, що він у відділенні, є, а у мене є відео, де черговий на вході це підтверджує. Загалом, активіст загубився прямо у відділку".

Також активісти повідомляють про те, що у Севастополі на активістів нападають на звозять у відділки міліції.

"На декількох активістів вчора (14 березня) невідомі напали і виловили по одному. Всіх завезли у відділок. Всі мусора рускіє, заставили їх на камеру сказати, що вони воду каламутить завтра не будуть. Пригрозивши зробити боляче їх родинам", - пише на своїй сторінці у Facebook Юлія Смірнова.

Окрім того, за даними спільноти Євромайдан SOS, 11 березня зник Михайло Вдовченко.

"Хлопцеві 28 років, з Сімферополя. Він повертався з мітингу сімферопольців проти війни, але додому так і не з'явився. Зв'язок з ним втратили", - зазначають у спільноті.

Інформацію про його місцеперебування просять повідомляти на гарячу лінію Євромайдана SOS або за номером (050 344-43-46).

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...