Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ОФІЦІЙНІ ПІДСУМКИ "РЕФЕРЕНДУМУ": ЗА ПРИЄДНАННЯ ДО РФ - БІЛЬШЕ 95%

Неділя, 16 березня 2014, 21:34

За першими офіційними підсумками голосування на "рефереднумі" про статус АР Крим, за приєднання до Російської Федерації висловилися більше 95% учасників голосування.

Про це заявив глава кримської комісії з проведення референдуму Михайло Малишев, пише РИА Новости.

За його словами, за підсумками обробки понад 50% протоколів, більше 95% учасників референдуму в Криму проголосували за приєднання регіону до Росії.

Також Малишев зазначив, що проти проголосували 3% учасників референдуму, ще 1% бюлетенів виявився недійсним.

Перед цим Малишев повідомив, що явка на референдумі в Криму станом на 20:00 сягнула 81,37%, з урахуванням даних по Севастополю - 82,71%, у самому Севастополі - 89,51%. 

Як відомо, о 8:00 16 березня на території Криму розпочався "референдум" щодо статусу АР Крим. Обидва питання, винесені на нього, не передбачали збереження нинішнього статусу Автономної республіки Крим.

За українським законодавством, референдум може бути лише всеукраїнським. Центральна влада в Києві через суд та рішення в. о. президента України Олександра Турчинова зупинила відповідні рішення проросійської влади Криму. 

Турчинов також закликав кримчан не брати участь у так званому "референдумі", який проводить "маріонеткова псевдовлада Криму під контролем російських військових".

Про невизнання так званого "референдуму" у Криму заявили й західні політики та експерти. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування