Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція готова відмовити Росії в продажі Містраля і не виключає силової відповіді

Вівторок, 18 березня 2014, 10:18

Франція "може розглянути" відмову від контракту на продаж військового корабля "Містраль" Росії, якщо Кремль  продовжить наступ в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус в ефірі французького телеканалу Tf1.

"Це частина третього рівня санкцій. Наприклад, ми зараз на другому", - зазначив він.

Фабіус  підкреслив, що інші європейські країни мають ввести санкції проти Росії.

"Якщо Путін продовжить те, що він робить, ми можемо розглянути відмову від продажу (корабля Містарль), але ми вимагаємо від інших країн, я думаю особливо від Великобританії, зробити те ж саме з активами російських олігархів у Лондоні", - наголосив він.

"Санкції мають стосуватися всього світу", - заявив він і додав, що скасування контракту щодо продажу Містраля негативно вплине і на Францію.

Відповідаючи на питання, що робити, якщо Путін вирішить анексувати схід України, Фабіус зазначив: "Підвищення санкцій, які вплинуть на економіку Росії – це двигун "російської машини". І по-друге, після певної межі, буде реакція, яка включає силу. Україна вже оголосила про мобілізацію", - зазначив він.

Водночас Фабіус додав, що ця криза "є найбільш серйозною з часів Холодної війни.

"Якщо одна країни може покласти лапу на іншу, це означає, що більше не існує жодного кордону, який був би захищений у світі", - додав він і підкреслив , що Росія порушує норми міжнародного права.

Контракт на поставку двох кораблів став першим договором про придбання Росією військової техніки на Заході з часів розпаду СРСР. Покупка "Містралів" надавала Росії доступ до передових військових технологій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування