Проти сепаратистів відкрили більше 130 справ - ГПУ

Вівторок, 18 березня 2014, 19:57

Силовики розслідують 133 кримінальних провадження у зв'язку з діяльністю сепаратистів.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

18 справ ведуть органи прокуратури, 81 - органи внутрішніх справ, ще36 – СБУ.

Зокрема проводиться слідство у кримінальному провадженні за фактом "вчинення 12 лютого головою Харківської обласної державної адміністрації (Михайлом Добкіним) та іншими особами публічних закликів щодо децентралізації влади шляхом федералізації, створення Ново-Російського Союзу від Одеси до Луганська і Харкова зі столицею у місті Харкові, своїм урядом, міністерствами, державною мовою, прапором і гербом (ч. 2 ст. 110 КК України)".

Також силовики зайнялись діяльністю сепаратистів в Криму.

"Прокуратура міста Севастополя розслідує кримінальне провадження за фактом перевищення влади шляхом самовільного залишення 26.02.2014 о 22 годині місця постійної дислокації особовим складом РМОП "Беркут" УМВС України в місті Севастополі (чисельністю 75 працівників), а також посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. З ст. 365, ч. 2 ст. 110 КК України)", - повідомляє ГПУ.

В СБУ зацікавилися діяльністю Верховної Ради АР Крим та Севастопольській міськради, спробами створення "Донецької республіки" та загоплення Луганської ОДА.

"На усі незаконні рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим органів місцевого самоврядування, спрямовані на посягання на територіальну цілісність України Генеральною прокуратурою України до окружного адміністративного суду міста Києва пред’явлено позови про їх скасування", - повідомили у ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування