Сергєєв звинуватив російських дипломатів в брехні про ситуацію в Україні

Середа, 19 березня 2014, 23:38

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що російські дипломати говорять "занадто багато неправди" про ситуацію в Україні.

Про це він сказав на засіданні Радбезу ООН в середу ввечері.

"Дуже складно і багато в чому неприємно коментувати деякі заяви російських колег", - зазначив Сергєєв.

"Взагалі важко коментувати неправду. Тому, що ти займаєш положення того, хто виправдовується. Про свободу слова та доступ до інформації в Україні. Знаєте, в чому різниця, Віталій Іванович, між свободою слова в Україні та доступом до інформації, і в Росії?" - звернувся він до постпреда Росії при ООН Чуркіна.

"Всі репортажі засідання Ради безпеки передаються в Україні по різних каналах без купюр. Не все, що звучало сьогодні, є приємним щодо України. Є дуже багато рекомендацій, які прозвучали, які є критичними. Але, тим не менш, ми все це слухаємо. У вас же (по російських каналах) демонструють тільки ваш виступ", - заявив Сергєєв.

"Російський колега (Чуркін) назвав блюзнірським рішення української влади вчора дозволити нашим військовослужбовцям у Криму застосовувати зброю для самозахисту в зв'язку з тим, що вчора був убитий їхній товариш. Дивно..." - зазначив він.

"Таке відчуття, що це Україна напала на Росію і ввела свої війська. А не навпаки - Росія три тижні тому ввела свої війська на суверенну територію України. І це на початку православного посту. Це реакція на те, що ми побратими, люди однієї віри", - заявив Сергєєв.

"Мені здається, що тут дуже багато цинізму і неправди", - додав представник України при ООН.

Сергєєв також зазначив, що Україна готова до діалогу з Росією, проте замість пропозицій сусідня країна висуває ультиматуми.

"Нам не подобаються ультиматуми, бо це відкрите втручання у наші внутрішні справи, а ми хочемо діалогу", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування