Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Литви: Ми на порозі "холодної" війни

П'ятниця, 21 березня 2014, 16:53

Президент Литви Даля Грібаускайте зазначила, що угода про асоціацію між ЄС і Україною і додаткові санкції ще більш будуть дратувати Росію.

Про це він сказала в п'ятницю, спілкуючись в Брюсселі з журналістами, повідомляє Delfi.

Грібаускайте підкреслила важливість угоди між ЄС і Україною, але разом з тим попередила "про певні складнощі", які можуть очікувати не тільки Україну.

"Це історичне підписання, дуже важливе і для України, і для Європи, і, звичайно, для Литви. Але, зрозуміло, що цей факт може бути досить складно сприйнятий деякими нашими сусідами. А це означає, що може принести і певні додаткові труднощі", - зазначила вона.

Грібаускайте рада рішенням лідерів ЄС про жорсткіші санкції щодо Росії. Вона не приховує, що частину лідерів ЄС довелося сильно вмовляти.

"Ми вважаємо, що відповідь є, поки що - на цей день, відповідна. Чи буде її достатньо завтра, післязавтра - все залежатиме від того, як поведе себе Росія. І не тільки як поведе себе в економічній площині", - сказала президент .

За словами Грібаускайте, у відносинах Росії та України вже видно "зародок економічної війни". А ця війна може торкнутися не тільки Києва.

За її словами, не схоже, щоб Кремль змінив свою поведінку. "Ми на порозі холодної війни" , - вважає президент Литви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування