"Правий сектор" став партією

Субота, 22 березня 2014, 14:46

Об'єднання радикальних партій та організацій українських патріотів "Правий сектор" вирішило стати політичною партією.

Про це на прес-конференції повідомив представник "Правого сектора" Андрій Денисенко, передають "Українські новини".

"Сьогодні була створена політична партія "Правий сектор". Це відбулося на юридичної та кадрової базі партії "Українська національна асамблея"(УНА), яка була перейменована в партію "Правий сектор" ... Керівником політичної партії "Правий сектор" обрано Дмитра Яроша", - повідомив він.

Також був прийнятий статут партії.

До складу партії вирішили увійти УНА-УНСО, "Тризуб" та інші націоналістичні організації. Відповідне рішення було прийнято за з'їзді організації.

Сам з'їзд був закритим для журналістів. За словами організаторів, таке рішення було прийнято з метою забезпечення безпеки заходу.

Денисенко також повідомив, що "Правий сектор" вирішив підтримати кандидатуру Яроша на виборах президента, які заплановані на 25 травня.

На уточнююче питання журналістів, хто буде фінансувати і внесе заставу 2,5 млн гривень, Денисенко не відповів, сказавши тільки, що фонд президентської кампанії Яроша буде відкритим, публічним і прозорим.

Як відомо, раніше Ярош заявляв про наміри балотуватися на президентських виборах у 2014 році, але перед цим, заявляв, має бути створена політична партія "Правий сектор".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...