МЗС: Ідеї поділити Україну на чотирьох – від "хворої уяви"

Понеділок, 24 березня 2014, 14:51

Ідеї поділити території України між сусідніми країнами можуть виникати "тільки у хворій уяві", сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Так він на брифінгу прокоментував інформацію про те, що заступник голови Держдуми РФ, лідер ЛДПР Володимир Жириновський пропонує Польщі, Румунії та Угорщини підтримати референдуми про приєднання до цих країн у низці українських областей

"Я сьогодні прочитав реакцію на це радника президента Польщі й можу лише повторити ці слова: такі ідеї можуть виникнути лише в якійсь хворій уяві", - цитує Перебийніса "Інтерфакс-Україна".

"Я не думаю, що такі хворі ідеї потрібно коментувати. Я думаю, тут потрібно не в МЗС звертатися", - заявив він.

Раніше в Ліберально-демократичній партії Росії підтвердили, що спрямували звернення до керівництва Польщі, Румунії та Угорщини з пропозицією провести референдуми в суміжних із Україною регіонах цих держав.

"Питання одне: можливість повернення Чернівецької області до складу Румунії, Закарпатської – до складу Угорщини, і п'яти областей України – Волинської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Рівненської – до складу Польщі", - розповіли в ЛДПР.

У свою чергу, прес-секретар МЗС Польщі Марцин Войцеховський назвав несерйозним пропозицію лідера ЛДПР Жириновського про розділення територій України.

"Пропозиція є настільки курйозною, що ніхто не сприймає її серйозно", - цитують його "Українські новини".

"Засмучує той факт, що частина російської еліти продовжує мислити в категоріях пакту "Ріббентропа-Молотова" і не робить висновків із історії", - зазначив Войцеховський.

Як відомо, 18 березня, після нелегітимного референдуму в Криму, незаконна кримська влада підписала з президентом Росії Володимиром Путіним договір про входження Криму як "незалежної республіки" до складу Російської Федерації.

21 березня Рада Федерації Росії ратифікувала цей договір і включила півострів до складу РФ.

Україна й найсильніші країни світу не визнають референдум і спроби включити Крим до складу Російської Федерації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування