Тенюх обіцяє вивести українських військових разом з військовою технікою

Вівторок, 25 березня 2014, 09:40

Українська сторона веде переговори про виведення українських військ разом з технікою з території Криму.

Про це у Верховній Раді повідомив міністр оборони Ігор Тенюх.

"Вчора в другій половині дня в ході розмови начальника генштабу України з начальником генштабу РФ досягнуто домовленості щодо виведення військових частин з півострова Крим в повному складі з озброєнням на штатній основі",- повідомив він.

"Сьогодні заплановані переговори першого заступника начальника генштабу з заступником міністра оборони РФ Генералом Булгаковим щодо механізму та порядку виконання досягнутих домовленостей", - додав він.

"З цією метою в генштабі завершується розробка відповідного плану передислокації військових частин, які передбачаються в першу чергу виведення особового складу і озброєння, техніки, засобів ППО, кораблів та матеріально-технічних засобів", - наголосив Тенюх.

"Вважаю, що зазначені заходи дозволять зберегти ядро військово-морських сил, озброєння та військову техніку, для подальшого підвищення обороноздатності держави", - сказав він.

За словами Тенюха, вартість майна, яке знаходиться в Криму, оцінюється в 11 млрд. 439 тисяч, обсяг боєприпасів – у 36 тисяч тон.

Він також повідомив, що до російської агресії на території Криму було 18 800  військовослужбовців. З них у військово-морських силах - 11900, повітряних – 2900 військовослужбовців,  решта військових частин – 4000.

"Понад  6,5 тисяч військовослужбовців та членів сімей бажають продовжити службуу  у військових силах України і бути евакуйованими з Криму", - зазначив Тенюх.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування