Кличко не виключає, що в Раді піднімуть питання відставки Турчинова

Вівторок, 25 березня 2014, 10:25

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко вважає, що за підсумками місяця роботи вже час робити перші кадрові висновки.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомляє прес-служба політсили.

"Російське вторгнення триває, а реакція нашої країни залишається повільною і слабкою. Стратегічні рішення ухвалюються кулуарно і вони незрозумілі суспільству", - зазначив Кличко.

Політик відзначив, що головнокомандуючий має негайно вжити заходів для підвищення обороноздатності та захисту континентальної частини країни.

Він також наголосив на необхідності забезпечити виконання певних рішень – про закриття кордонів від політичних гастролерів, про припинення пропаганди ненависті російськими каналами.

"Для припинення сепаратизму потрібні рішучі дії на місцях. А люди цього не бачать. Вони вимагають відкритості і зрозумілості рішень влади", - сказав політик.

На його думку, засідання РНБО в розширеному форматі мають стати правилом.

"І відбуватися не після публічних дискусій, а за необхідності і регулярно. Якщо треба – щодня", - сказав Кличко.

Політик також зазначив, що за підсумками місяця роботи вже час робити перші кадрові висновки.

"Думаю, на місці міністрів оборони і внутрішніх справ повинні працювати професіонали, які мають досвід роботи в кризових ситуаціях. І консультації про це треба вже розпочати. Сьогодні дії деяких високопосадовців також не ефективні. Якщо так далі триватиме, ми можемо ставити питання про обрання нового голови Верховної Ради", - сказав лідер "УДАРу".

Раніше в.о. президента Олександр Турчинов пояснював, що українські війська в Криму виконали свій обов'язок, давши час Збройним силам України на підготовку до оборони.

"Насамперед вони дали можливість і час Збройним силам забезпечити підготовку до оборони, привести війська в повну бойову готовність, почати часткову мобілізацію".

У вівторок виконуючий обов'язки міністра оборони Ігор Тенюх відповів на критику його дій з трибуни ВР і оголосив про готовність йти у відставку. Однак парламент її не прийняв.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування