У РФ з 9 травня противникам окупації Криму загрожує в'язниця

Середа, 26 березня 2014, 18:07

З 9 травня в Росії публічні заклики до вчинення дій, які спрямовані на порушення територіальної цілісності, будуть каратися штрафом або позбавленням волі.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передають Українські новини.

"Наше особливе занепокоєння викликає той факт, що владою Російської Федерації на анексованій території Автономної Республіки Крим вводяться додаткові обмеження у сфері волевиявлення громадян і свободи слова", - сказав Перебийніс.

За його словами, з 9 травня вводиться в дію стаття 280 п.1 Кримінального кодексу Росії, згідно з якою публічні заклики до вчинення дій, які спрямовані на порушення територіальної цілісності Росії, караються штрафом у розмірі 300 тис. російських рублів (близько 96 тис. грн.).

Крім того, за них можуть покарати обов'язковими роботами на строк до 300 годин або позбавленням волі до трьох років.

Також він зазначив, що здійснення такої ж діяльності в ЗМІ, включаючи Інтернет, карається обов'язковими роботами на строк до 480 годин або позбавленням волі до п'яти років.

На закінчення він сказав, що такі норми можуть застосовуватися до тих громадян України, в тому числі до кримських татар, які виступають проти російської окупації Криму.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування