Яценюк: прожитковий мінімум поки не змінимо, а в пенсіях врахуємо інфляцію

Четвер, 27 березня 2014, 10:28

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк анонсує, що протягом цього року прожитковий мінімум і мінімальна заробітна платня не зміняться, а пенсії будуть індексовані на рівень інфляції.

Про це він сказав, виступаючи перед депутатами у Верховній Раді.

Питання прожиткового мінімум і мінімальної заробітної платні Яценюк назвав серед "непопулярних речей, які також будуть внесені до парламенту".

"З точки зору падіння ВВП на 3%, скорочення промислового виробництва та української економіки уряд мав би вчинити так, як вчинили у Греції та Італії, – зменшити розміри мінімальної заробітної платні і прожиткового мінімуму", - зазначив він.

"Але ми усвідомлюємо, що цей розмір настільки малий, що зменшення цих розмірів у поточній ситуації, як би ми цього не хотіли, неприпустиме", - заявив прем’єр.

"Протягом 2014 року мінімальні прожиткові стандарти не будуть змінюватись – ми не будемо ні опускати, ні піднімати їх. Протягом 2014 року буде один і той же рівень мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму, який встановлений на 1 січня", -  анонсував Яценюк.

Щодо індексації, він сказав, що ресурсу на неї немає.

"Але ми винайшли кошти для індексації на рівень інфляції пенсій для громадян України. Тому зростання цін буде скомпенсоване індексацією, яка буде проведена урядом", - сказав прем'єр.

Яценюк також анонсував скорочення видатків на органи влади, а крім того, приватизацію багатьох об’єктів державної власності.

"Весь склад уряду зустрінеться з кожною фракцією для того, щоб обговорити питання, які вас турбують", - також сказав прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування