Голосування Генасамблеї ООН щодо України показало, що світ не приймає анексію Криму - Пауер

Четвер, 27 березня 2014, 20:59

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер вважає, що ухвалення Генасамблеєю ООН резолюції щодо територіальної цілісності України свідчить про те, що світ не сприйме анексію Криму Росією.

"Сьогоднішня резолюція ООН дала зрозуміти: світ не прийме незаконної анексії Росією Криму", - написала вона у своєму Твіттері.

У свою чергу президент Литви Даля Грібаускайте після у резолюції на своїй сторінці в Твіттері написала: "Резолюція ООН назвала дії Росії в Криму незаконними! 100 держав звинуватили в жорстокій анексії".

В.о. голови МЗС України Андрій Дещиця, який особисто був присутній під час розгляду проекту резолюції Генасамблеї ООН, висловив подяку всім країнам, які підтримали територіальну цілісність країни. "100 голосів "за"! 100% підтримка України! Спасибі!" - написав він у своєму Твіттері.

У четвер Генасамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України. За прийняття документа на засіданні Генасамблеї в четвер у Нью-Йорку проголосували 100 держав, проти - 11, утрималися - 58.

Генасамблея підтримала суверенітет і територіальну цілісність України, закликала держави утриматися від дій, спрямованих на порушення українських кордонів, а також підтвердила нелегітимність референдуму в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі 16 березня 2014 року.

Згідно з даними голосування, проти резолюції проголосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Росія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве. Серед країн, які утрималися, переважно держави Латинської Америки і Африки.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...