Аваков: Росія порушує угоди, переховуючи злочинця Януковича

П'ятниця, 28 березня 2014, 14:06

Росія порушує угоду в рамках міждержавного розшуку, не йдучи на співпрацю з українською стороною в питанні розшуку Віктора Януковича.

Про це в п'ятницю повідомив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми оформили всі процедури і звернулися письмово до МВС Росії з тим, щоб Янукович був оголошений в міждержавний розшук на території СНД.

Незважаючи на всі наші запити і строки, востаннє в МВС Росії нам відповіли, що документи перебувають на підписі у керівництва, і ніяк питання поки не вирішується ", - сказав він.

Аваков підкреслив, що Росія порушує всі встановлені процедури щодо розшуку злочинця, який розшукується за угодою в рамках міждержавного розшуку.

Також, за його словами, Росія не хоче співпрацювати в пошуку інших українських злочинців.

Аваков також вважає, що Янукович не має права давати поради українському народу.

"Він повинен приїхати сюди і давати поради в тюремній камері", - додав він.

Як повідомлялося, щодо Віктора Януковича відкрито ряд кримінальних проваджень, зокрема, щодо перевищення ним повноважень з листопада 2013 по лютий 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану.

Відкрито також провадження за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Крім цього, розслідується виробництво з розповсюдження указу № 90/2014 від 27 лютого 2014 року, яким Янукович намагався відновити свої повноваження шляхом перенесення ряду держустанов у Севастополь.

Також він підозрюється у заволодінні разом з іншими особами державним майном в особливо великих розмірах та легалізації (відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом).

Крім того, існує кримінальне провадження щодо Януковича, що стосується його публічних закликів до захоплення державної влади "шляхом офіційних заяв на прес -конференції в Ростові-на-Дону".

У лютому Головне слідче управління Генеральної прокуратури ініціювало запит про оголошення Віктора Януковича в міжнародний розшук каналами Інтерполу.

Янукович 28 лютого провів прес-конференцію в Ростові-на-Дону, 11 березня в цьому ж місті він виступив з офіційною заявою.

Крім того, 28 березня в російських ЗМІ з'явилася його заява-звернення до українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...