Чехи дивуються заявам Москви щодо їх утисків в Україні

П'ятниця, 28 березня 2014, 15:43

Громадянам Чехії в Україні нічого не загрожує, заявляють чеські дипломати.

Про це Українській правді заявили в посольстві Чехії.

Як відомо, Міністерство закордонних справ Росії стверджує, що права етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин в Україні обмежують.

"Вони стурбовані нестабільністю політичної ситуації в країні і всерйоз побоюються за своє життя, безпосередньо стикаючись з тими безчинствами, які продовжують творити доморощені ультранаціоналісти і неофашисти", - заявили в МЗС РФ.

"Збоку українських громадян щодо чеської меншини немає ніяких загроз", - стверджує у свою чергу пресс-аташе посольства цієї країни Зденька Цайсова.

Також вона нагадала про офіційну заяву МЗС Чехії, яка була оприлюднена ще кілька днів тому. У ній йдеться про підсумки візиту місії міністерства до Волині, яка мала перевірити ситуацію та виявити, чи існує безпосередня загроза для місцевих чеських земляків.

"З розмов із чеськими земляками прозвучало побоювання щодо можливої війни, але в той же час земляки теж підтверджували, що умови, у яких вони знаходяться, не відрізняються від тих, у яких перебувають інші етнічні меншини", - йдеться в заяві.

Також в МЗС підкреслили, що чеський уряд слідкує за ситуацією в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News